SAYGILI'DAN MİNİBÜS DURAĞI PROJESİ

SAYGILI'DAN MİNİBÜS DURAĞI PROJESİ

Kırıkkale Belediye Başkanı, Mehmet Saygılı’dan Minibüs Durağı müjdesi

A+ A-

Kırıkkale Belediyesi Mehmet Saygılı başkanlığında yeni bir projeyi hayata geçirmeye hazırlanıyor. Şehir içi otobüs durağının hemen yanıbaşında ki EnerjiSA'ya ait arsaya şehir içi minibüs durağı yapılacak. Projenin hayata geçmesi için arsanın satış işleminin bitmesi 


bekleniyor.ANLAŞMA SAĞLANDI 

Mustafa Pekdoğan'ın belediye başkanlığı döneminde belediyenin elektrik borcuna karşılık BEDAŞ'a (sonradan EnerjiSA oldu) geçen şehir içi otobüs durağı yanında ki arsa Mehmet Saygılı tarafından yeniden belediyeye kazandırılıyor. EnerjiSA ile yapılan görüşmeler sonrasında arazinin belediyeye devri konusunda büyük oranda anlaşmaya varıldı. Tapu devrinin yapılması ile birlikte Kırıkkale Belediyesi arsa üzerinde minibüs durağı projesini hayata geçirecek.

MİNİBÜSLER BURADA TOPLANACAK 

Proje kapsamında arsa üzerine 3-4 katlı bir istasyon yapılacak. Şehir içi minübüslerin tamamı bu istasyonda toplanacak. Üst katlar minibüslerin park yeri olarak kullanılırken, alt kat ise yolcu bekleme yeri olacak. Sırası gelen minibüs alt kattan yolcuları alıp hareket edecek. Kırıkkale Belediyesi'nin bu arsa karşılığında EnerjiSA'ya Cemal Gürsel Caddesi üzerinde MKE'den geçen arsaları vereceği öğrenildi. EnerjiSA'nın yeni yeri kurum içi araç parkı yapması bekleniyor. Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Sagyılı'nın arsa tapu devri sonrası projeyle alakalı detaylı bir açıklama yapması bekleniyor. 


Bu haber toplam 1644 defa okunmuştur